Sivun sijainti: Etusivu » Tuomiokapituli

Kirkonkymppi, os. Kirkkokatu 10

Tuomiokapitulin nimi tulee latinan sanoista domus capituli. Domus tarkoittaa taloa ja capituli lukukappaletta.

Jo varhain historiassa piispa kokoontui työtovereidensa kanssa tuomiokapituliin lukemaan raamatunkappaleita ja rukoilemaan. Jokainen tuomiokapitulin istunto aloitetaan edelleenkin raamatunluvulla.

Tuomiokapituli hoitaa piispan johdolla hiippakunnallista toimintaa, hallintoa ja taloutta, tukee ja valvoo seurakuntien toimintaa, hallintoa ja henkilöstöä sekä hoitaa papiston henkilöstöasioita.

Tuomiokapitulin jäseniä ovat puheenjohtajana piispa, varapuheenjohtajana tuomiorovasti, jona toimii tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, kaksi pappisasessoria, yksi maallikkojäsen sekä tuomiokapitulin lakimiesasessori ja hiippakuntadekaani. Tuomiokapituli kokoontuu istuntoihin noin kerran kuukaudessa.

Tuomiokapitulin virasto on 11 viranhaltijan ja työntekijän muodostama hallinto- ja asiantuntijaorganisaatio.

24.11.2017 klo 09:18:47