Sivun sijainti: Etusivu » Piispa

Piispa

Piispa Tapio Luoma on siirtynyt Espoon hiippakunnan piispan virasta Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispaksi 1.6.2018 alkaen. Hänet asetettiin arkkipiispan virkaan 3.6.2018 Turun tuomiokirkossa.

Piispa johtaa hiippakunnan hallintoa ja toimintaa, tukee ja ohjaa papistoa sekä edistää seurakuntien toimintaa. Piispan kanssa yhteistyössä toimivat tuomiokapitulin istunto ja viraston henkilökunta, hiippakuntavaltuusto ja lääninrovastit.

Espoon hiippakunnan uusi piispa vihitään virkaansa 10.2.2019. Piispan sijaisena toimii Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Antti Kujanpää. Hän hoitaa piispan kiireelliset ja välttämättömät tehtävät. Piispan vaaliin liittyvä tieto löytyy täältä.

Piispan ja hänen sijaisensa aikatauluihin liittyviä yhteydenottoja hoitaa piispan sihteeri, hallintosihteeri Päivi Härkönen puh. 050 4113818, s-posti paivi.h.harkonen@evl.fi. Tuomiorovastin tavoittaa s-postiosoitteesta antti.kujanpaa@evl.fi.

Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Piispa Tapio Luoma valittiin arkkipiispaksi 1.3.2018. Hän aloitti uudessa tehtävässä 1.6.2018.

Onnea ja siunausta!

22.9.2018 klo 16:39:56