KiTOS - Kirkon Työhön Opiskelevien Seminaari

Tahdomme hiippakunnassamme jatkuvasti kehittää seurakuntaharjoittelua ja siksi kutsumme Sinua ja kaikkia Espoon hiippakunnassa harjoitelleita KiTOS-seminaariin (Kirkon Työhön Opiskelevien ja Ohjaajien seminaari).

Tänä vuonna Espoon hiippakunnassa järjestetään kaksi KiTOS (Kirkon työhön opiskelevien seminaari) seminaaripäivää, jotka suunnataan vuonna 2017 hiippakuntamme seurakunnissa työssäoppimijaksonsa tai seurakuntaharjoittelunsa suorittaville korkea-asteen kirkon alan opiskelijoille (kirkkomuusikot, teologit, yhteisöpedagogit, kirkon varhaiskasvatuksenohjaajat, sosionomi (AMK)-kirkon nuorisotyönohjaajat, sosionomi (AMK)-diakonit, sairaanhoitaja (AMK)-diakonissat). Seminaaripäivä on pyritty ajoittamaan niin, että se sijoittuu harjoitteluaikaikkunan sisään.

Keväällä työssäoppimisjaksonsa suorittavien KiTOS päivä on torstai 20.4.2017. Olet tervetullut jos olet jo suorittanut harjoittelusi, harjoittelujaksosi on vielä kesken tai olet vasta menossa harjoittelujaksolle.

Seminaari on sinulle maksuton.

Päivän aikana tullaan käsittelemään kirkon työhön hakeutumista, kutsumusta ja muita kysymyksiä jotka liittyvät kirkon hengelliseen työhön. Unohtamatta työssäoppismisjakson herättämiä pohdintoja. Päivään on kutsuttu ja siihen osallistuu korkea-asteen kirkon alan opiskelijoita, heidän ohjaajinaan toimivia Espoon hiippakunnan seurakuntien työntekijöitä ja Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin henkilökuntaa.

KiTOS -päivän 23.11.2017 ALUSTAVA ohjelma:

PAIKKA: AVOIN!

OHJELMA:

8.30 Kahvia ja teetä tarjolla

9.00 Viikkomessu

9.30 Esittäytyminen ja orientaatio

9.45-10.30 Tee työtä, jolla on merkitystä!
Piispa Tapio Luoman alustus, jonka pohjalta työstämme seurakunnan työn perusteita, merkitystä ja vaikuttavuutta.

10.45-11.30 Millaisia työntekijöitä kirkko tarvitsee?

Seurakuntaelämä ja -työ on murroksessa sekä rakenteiden että sisällön osalta. Millaisia ominaisuuksia, taitoja ja vahvuuksia seurakunnan työntekijä tulevaisuudessa tarvitsee.

11.30 Työpajojen esittely

Lounastauko

12.30-13.30 Työpajat  I

KAHVI

14.00-15.00 Työpajat  II

15.00-15.30 Yhteisen jakamisen tori: kokemuksia & päivän koonti.

Palautteen keruu.

15.30 Rukous

16.00 Kotiin

Työpajat:

Harjoittelukokemukset

Hengellisyyden vahvistaminen & kutsumus

Oma identiteetti kirkon työntekijänä; oman persoonan & lahjojen käyttö

Kirkkoon töihin; papiksi pääsyn vaiheet (teologeille)

Lisätietoja asiantuntija Mika Nurmi p. 050 351 0171 tai mika.nurmi (at) evl.fi

Ilmoittaudu mukaan tästä.

HUOM!!!! Teologian opiskelijat ilmoittautuvat sekä KiTOS -seminaariin että soveltuvuusarviointiin tästä.

Opiskelijoita ja ohjaajia aamukahvilla
Viikkomessu Ionan yhteisön hengessä