Sivun sijainti: Etusivu » Kirkon töihin ja töissä » Osaajana kirkossa » Julistus » Spiritualiteetti

Spiritualiteetti

Hengellisen elämän päivät

"Ettekö huomaa, että Jeesus Kristus on teidän keskellänne?" 2. Kor. 13:5

Piispa Tapio Luoma kutsuu Espoon hiippakunnan seurakuntien ja seurakuntayhtymien työntekijöitä hengellisen elämän päiviin:

Otaniemen kappelille tiistaina 3.10.2017.

Päivän aikana on tilaa pohtia omaa itseä, hengellisyyttään ja jaksamistaan, työtä sekä oman työyhteisön hengellistä elämää. Päivän ohjelmaan kuuluu rukoushetki, pyhiinvaellus, hiljaisuutta, yhteistä pohdintaa ja messu.

Päivää luotsaavat piispa Tapio Luoma ja asiantuntija Kati Pirttimaa

Osallistumismaksulla 25 € katetaan ruokailukustannukset.

Ilmoittaudu viimeistään kaksi viikkoa ennen päivää os. ilmo.espoo@evl.fi

Espoon hiippakunnan rukouskalenteri

”Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta”

1. Tess. 5: 17-18.

Espoon hiippakunnan rukouskalenterissa on otettu huomioon hiippakunnan seurakunnat, kirkolliset järjestöt ja laitokset, joilla on keskuspaikka hiippakunnan alueella sekä ulkomaiset kumppanuushiippakunnat. Rukouskalenteria käytetään tuomiokapitulin viraston rukoushetkissä arkiaamuisin. Rukouskalenteria voidaan hyödyntää seurakunnan jumalanpalveluselämässä, työyhteisöjen hiljentymisissä tai muissa sopiviksi katsotuissa tilanteissa. Seurakuntia muistutetaan myös Porvoon yhteisön rukouskalenterista, joka löytyy osoitteesta http://www.porvoocommunion.org/resources/prayer-diary/

Rukouskalenteri korostaa tuomiokapitulin ja seurakuntien yhteyttä, hengellisen elämän ja esirukouksen merkitystä sekä ymmärrystä yhteisellä asialla työskentelemisestä. Myös hiippakunnallisen identiteetin vahvistumisessa rukouskalenterilla on oma vaikutuksensa.

Rukous on sydämen puhetta Jumalan kanssa ja ihmisen tapa olla ja elää Jumalan kasvojen edessä. Raamattu kehottaa kristittyjä rukoilemaan lakkaamatta. Rukous on merkittävää sekä osana yksityisen kristityn hengellistä että kristillisen seurakunnan yhteistä elämää. Jumalanpalveluselämässä erityisen keskeisellä sijalla on esirukous. Esirukouksessa jumalanpalvelus hengittää ympäröivän maailman kanssa. Kirkko rukoilee lakkaamatta, kirkon rukous ja usko kantavat silloinkin, kun yksittäisen ihmisen rukous hiipuu huulille. Esirukouksessa kannamme Jumalan kasvojen eteen maailmamme, luomakunnan, koko kristillisen kirkon ja oman elämämme asiat, niin ilot kuin surut, toiveet ja tarpeet, hädän, tuskan ja kiitollisuuden. Lutherin mukaan yhteinen esirukous on lepopäivän työ, osa kolmannen käskyn toteuttamista.

Espoon hiippakunnan rukouskalenteri 2017

Kesäkuu

su 4.6.           Hiippakunnan juhlamessu (työntekijöiden nimet ilmoitetaan myöhemmin)

su 11.6.         Vihdin seurakunta