Sivun sijainti: Etusivu » Kirkon töihin ja töissä » Osaajana kirkossa » Julistus » Jumalanpalveluselämä

Jumalanpalveluselämä

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on seurakuntaelämän keskus. Kristityt kokoontuvat sanan ja sakramenttien ääreen, joiden välityksellä Jumala synnyttää uskoa ja rakkautta, kiitosta ja katumusta.

Luterilaisen uskon mukaan musiikki on osa Jumalan luomistyötä ja sellaisena Jumalan lahja meille. Musiikki kuuluu kirkon olemukseen ja perustehtävään.

Kirkkokäsikirjat

Jumalanpalveluksen opas

Kirkollisten toimitusten opas

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on meneillään kolmivuotinen Jumalanpalveluselämän kehittämishanke. Espoon hiippakunnan kehittämisseurakunnat ovat  Espoonlahti, Siuntion suomenkielinen srk sekä Tuusula.

Jumalanpalvelus ilman pappia

Jos sairauden tai muun esteen vuoksi ei saada pappia pitämään jumalanpalvelusta, eikä sijaista pystytä järjestämään, jonkun muun paikalla olevan viranhaltijan tai luottamushenkilön tulee toimittaa sanajumalanpalvelus kuten kirkkokäsikirjassa määrätään (KJ 2:7). Tällaiseen tilanteeseen sopiva kaava. Kaava on hyvä säilyttää kirkon sakastissa, ja siitä on informoitava työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

24.11.2017 klo 09:07:24