REFORMAATIORISTEILY

10:00 Joyful Celebration - viikkomessu Helsingin tuomiokirkon kryptassa

11:00 Here I am, Send Me - Raamattuluento, piispa Tapio Luoma

11:45 Lunch - Lounastauko

13.30 Get in! Laivannousukorttien jako satamassa (Olympia-terminaali)

14:00 Hungry for Justice – Oikeudenmukaisuuden nälkä

Huikeassa iltapäiväsessiossa kuljetaan Jesajan kirjan (luku 58: 6-8) jakeiden mukana syvälle tämän ajan ihmisoikeus- ja ympäristökysymyksiin reformaation hengessä. Profeetalliset sanat herättävät kyseenalaistamaan, pohtimaan ja kysymään: mihin tämä teksti velvoittaa meitä tänään? Revolveri-puheenvuorot, WOW-bändi, koukuttavat videoklipit ja Irja-piispan ajatukset rytmittävät ohjelmaa.

17:00 Päivällinen

18.30 Soul Sounds – ”iltajamit ilon kautta"

21.9.2017 Armon juhlat

7:00 (alkaen) Aamupala

9:00 Jumalan armosta vapaa – Armoa!

Nojatuolíkirkossa kiikkuvat tv:stä tuttu Ville Talola, Jarmo Reijola ja Kirsti Ylihärsilä. Nuotteja taivuttelee  Make Perttilä House Bandeineen. Suo itsellesi pieni lepohetki, anna aaltojen helliä ja Jumalan rakastaa.

Nojatuolikirkon jälkeen saamme laivalle ruotsalaisia vieraita etunenässä arkkipiispa Antje Jackelén. Heidän kanssaan fiilistelemme reformaatiota, perehdymme paperittomien tilanteeseen ja Ruotsin kirkkojen ajankohtaisiin kysymyksiin.

12:00 Heija Sverige!

16:45 Rucousmomentum ja siitä illalliselle!

22.9.2017 Eteenpäin isolla fiiliksellä

klo 7.30 (alkaen) Aamupala + laiva saapuu Helsinkiin

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautumisaika 1.3.-5.6.2017. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vain rajoitetusti.

Ilmoittautuminen on sitova. Muutokset ja peruutukset jotka tapahtuvat 30.6.2017 jälkeen laskutamme seuraavasti:

- 30 vrk ennen matkaa: peruutuskulut 15%

- 15 vrk ennen matkaa: peruutuskulut 25%

- 7 vrk ennen matkaa: peruutuskulut 50%

- alle 2 vrk ennen matkaa: peruutuskulut 100%

Lääkärintodistusta vastaan voi anoa palautusta laivayhtiöltä 14 vrk kuluessa matkan päättymisestä, mikäli matka on peruttu ennen lähtöä.

*

Seminaariin on varattu 300 paikkaa. Kaikki hytit ovat samanhintaisia, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Hyttiluokkien välillä ei ole hintaeroa. Seminaarin kokonaishinta ohjelmineen ja ruokailuineen määräytyy hytissä majoittuvan henkilömäärän mukaan.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Espoon hiippakunnan rukousaamiaiset

Rukousaamiaiset on uudenlainen Espoon hiippakunnan järjestämä teemallinen tilaisuus. Kokoonnumme ajankohtaisen teeman, hyvän aamiaisen ja rukouksen äärelle. Rukousaamiaiset korvaavat aiemmat työalakohtaiset teema- ja neuvottelupäivät.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille Espoon hiippakunnan seurakuntien työntekijöille ja luottamushenkilöille.  Aamiaisten vierailijat ovat oman alansa asiantuntijoita. Jokainen tilaisuus päättyy yhteiseen rukoushetkeen, joka toteutetaan perinteestä ammentaen ja uutta ideoiden.

Rukousaamiaisen kesto on klo 9.00-10.30, aamiaista on tarjolla klo 8.45 alkaen.

Kevään 2017 rukousaamiaiset

Keväällä 2017 rukousaamiaisia järjestetään eri puolilla hiippakuntaa. Toivomme, että tätä kautta entistä useammilla on mahdollista päästä osallistumaan ja innostumaan.

Ti 24.1.

Paikka: Henricus (Kirkkokatu 16 A, Espoon keskus)

Teema: Reformaatio I - Salvation is not for sale

Haastateltavana piispa Tapio Luoma

To 16.2.

Paikka: Henricus (Kirkkokatu 16 A, Espoon keskus)

Teema: Reformaatio II – Humanity is not for sale?

Haastateltavana pastori Marjaana Toiviainen

Ti 14.3.

Paikka: Vanhankylän kartano, Järvenpää

Teema: Samassa pöydässä

Haastateltavana pastori Outi Lantto

To 6.4.

Paikka: Chapple, kauppakeskus Iso Omena

Teema: Palvelumuotoilu

Haastateltavina pastorit Juha Virta ja Kimmo Ansamaa

Ti 9.5.

Paikka: Cafe Brunsdal, Kauklahti

Teema: Myötätunto

Haastateltavana professori Anne-Birgitta Pessi

Jokaisen tilaisuuteen mahtuu mukaan 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittauminen: ilmo.espoo@evl.fi, ilmoittaudu viimeistään tilaisuutta edeltävänä perjantaina.

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli haluaa tukea yhdessä tehtävää työtä. Työn ilo, innostus ja yhdessä tekeminen leimaavat hyviä työyhteisöjä ja niiden avulla saavutetaan myös työssä tuloksia. Innostus ruokkii onnistumista.

Tule mukaan innostumaan!

Kirkon henkilöstökoulutustarjonta 2016

Espoon hiippakunnan järjestämät koulutukset kirkon henkilöstökoulutuskalenterissa 2016

Seurakunnan henkilöstökoulutuksen suunnitteluun, koulutukseen hakeutumiseen ja tuomiokapitulille ilmoittamiseen liittyvää ohjeistusta ja materiaalia on uudistettu, ks. Koulutukseen ilmoittautuminen.

Lisätietoja kirkon henkilöstökoulutustarjonnasta:

Kirkon koulutuskeskus

kurssisihteeri Ulla Pyykkö,
puh. (09) 1802 295, 040 1425 176, ulla.pyykko[at]evl.fi.