Yhdessä -palkinto 2017

Espoon hiippakunnan ensimmäinen Yhdessä -tunnustuspalkinto on myönnetty Vihdin seurakunnalle.

Palkinnon myöntämisperusteissa todetaan, että Vihdin seurakunta perusti nopeasti kolmessa viikossa vastaanottokeskuksen Riuttarannan leirikeskukseen syksyllä 2015, kun turvapaikanhakijoita saapui suurin joukoin Suomeen.

Riuttarannasta tuli monille turvapaikanhakijoille merkittävä yhteisö ja ensimmäinen koti Suomessa. Riuttaranta oli lopulta enemmän kuin vain vastaanottokeskus, sillä seurakunnan myötävaikutuksella monet turvapaikan saaneet ovat voineet jäädä alueelle ja aloittaa uuden elämän Suomessa.

Myös Lähetysjuhlien järjestäminen kesällä 2016 osoitti seurakunnan monipuolista kykyä laajan tapahtuman innovatiiviseen järjestämiseen. Vapaaehtoistoiminnan osuus molemmissa hankkeissa on ollut merkittävä, ja työntekijät ovat toimineet luovasti ja joustavasti yli perinteisten työalarajojen.

Lisäksi Toivon Paikan toiminta, Majatalo-illat sekä Kamarikuoro ja tyttökuoro Piritat ovat esimerkkejä seurakunnan toiminnasta ja sen jatkuvasta kehittämisestä. Vihdin seurakunnan johtamisjärjestelmä mahdollistaa luovuuden, joka tuottaa uutta aktiivisuutta.

Pakinnon myönsi piispan Tapio Luoma. Konkreettisesti palkinto on Skotlannista tuotu kelttiristi.

Yhdessä ‐palkinto

Yhdessä –palkinnolla halutaan kannustaa yhdessä tekemistä Espoon hiippakunnan seurakunnissa. Palkinnon saajaa valittaessa korostetaan työalarajat ylittävää, yhdessä seurakuntalaisten ja luottamushenkilöiden kanssa tehtävää seurakuntatyötä, joka on uutta kehittävää, luovaa ja innovatiivista.

Palkinnolla nostetaan esiin uusia toimintoja ja hyvintoteutettua perustoimintaa, joka täyttää yhdessä tekemisen tunnusmerkit. Palkitaan yhdessä yrittämistä, joka liittyy työn merkitykseen, työn iloon, rakenteisiin ja hengelliseen elämään. Palkinnon saajana voi olla seurakunta, seurakuntayhtymä, tiimi, projekti tai seurakuntarajat ylittävä yhteistyötoiminto.

Palkinto myönnetään vuosittain ja sen myöntämisestä päättää piispa. Symbolisena palkintona toimii ystävyyshiippakunnassa valmistettu risti. Tunnustuspalkinnon saajat merkitään tuomiokapitulin viraston seinällä olevaan hiippakuntakarttaan.