Synodaalikokouksen materiaalia

PDF-tiedostoKansankirkko työpajan diat (514 kB)

Synodaalikokouksen jatkokokousten diat

Tuntematon tiedostomuotoMillaista on huomisen luterilaisuus.pptx (134 kB)
Synodaalikokouksen yhteiskuva 27.9.2016, Aarne Laasonen

Espoon hiippakunnan pappeinkokous

Hiippakunnallisia pappeinkokouksia eli synodaalikokouksia on pidetty Suomessa jo keskiajalta lähtien. 1800-luvun puolivälistä lähtien kokouksen pääsisältönä on ollut keskustelu ajankohtaisista asioista.

Piispa kutsuu hiippakunnan papit ja lehtorit synodaalikokoukseen noin kuuden vuoden välein. Kokouksen tarkoituksena on käsitellä teologisia kysymyksiä sekä seurakuntien ja muuta kirkon toimintaa ja hallintoa koskevia asioita.

Espoon hiippakunnan seuraava synodaalikokous pidetään Hyvinkäällä 27. -28.9.2016. Kokouksen teemana on reformaation merkkivuoteen 2017 liittyen Jumalalle kunnia ja ihmisille pelastus!

Piispa tulee lähettämään henkilökohtaisen kokouskutsun papistolle ja lehtoreille, myös eläkkeellä oleville papeille. Tältä sivustolta voi seurata kokousohjelman täsmentymistä.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti täytettävällä lomakkeella 15.3.-15.4.2016 välisenä aikana (myös esteestä ilmoitettava).

Seuraa synodaaliblogia Jumalallekunnia http://jumalallekunnia.blogspot.fi/  ja twitterissä #Jumalallekunnia

Kokouspäivien pukukoodi on papin arkipuku (pantapaita).