Rovastikunnat

Espoon tuomiorovastikunta

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Kauniaisten suomalainen seurakunta, Kirkkonummen suomalainen seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta ja Tapiolan seurakunta.

Lääninrovasti Kalervo Salo

Alberganesplanadi 1, 02600 Espoo
kalervo.salo[at]evl.fi

_____________________________________________

Lohjan rovastikunta

Hangon suomalainen seurakunta, Karkkilan seurakunta, Lohjan seurakunta, Siuntion suomalainen seurakunta, Raaseporin suomalainen seurakunta ja Vihdin seurakunta.

Lääninrovasti Juhani Korte

PL 49, 08101 Lohja
Laurinkatu 40, 08100 Lohja
juhani.korte[at]evl.fi

_____________________________________________

Tuusulan rovastikunta

Hyvinkään seurakunta, Järvenpään seurakunta, Keravan seurakunta, Mäntsälän seurakunta, Nurmijärven seurakunta ja Tuusulan seurakunta.

Lääninrovasti Ilkka Järvinen

PL 29, 05801 Hyvinkää
Hämeenkatu 16, 05800 Hyvinkää
ilkka. jarvinen[at]evl.fi

Lääninrovastien tehtävät

Lääninrovastit ovat hiippakunnan papistossa piispan keskeisiä työtovereita. He toimivat piispan ja tuomiokapitulin apuna rovastikunnan kirkollisessa hallinnossa.

Kirkkojärjestyksen mukaan lääninrovastin tehtävänä on rovastikunnassa

1. edistää kirkon tehtävän toteutumista;

2. valvoa, että tähän tehtävään kuuluvia toimia hoidetaan seurakunnissa uskollisesti sekä kirkon tunnustuksen, kirkkolain, kirkkojärjestyksen ja kirkon vaalijärjestyksen sekä niihin perustuvien määräysten ja ohjeiden mukaan;

3. asettaa rovastikunnallisia yhteistyöelimiä ja muutoinkin edistää seurakuntien yhteistyötä sekä johtaa rovastikunnallista toimintaa; sekä

4. huolehtia niistä muista tehtävistä, jotka lääninrovastille on säädetty tai määrätty taikka jotka piispa tai tuomiokapituli on hänelle antanut.

Lääninrovastit valitaan kuudeksi vuodeksi kerrallaan rovastikunnan seurakuntien kirkkoherroista. Lääninrovastin vaalissa ovat äänioikeutettuja rovastikunnan papit ja lehtorit. Tuomiokapituli nimittää lääninrovastin virkaan jonkun kolmesta vaalissa eniten ääniä saaneesta kirkkoherrasta.