Piispan vaalin vahvistettu tulos 1.11.2018:

Espoon hiippakunnan piispan vaalin tarkistuslaskennassa on vahvistettu vaalin tulos ja äänimäärät. Seuraavaksi piispaksi Espoon hiippakuntaan valittiin Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, TT Kaisamari Hintikka (s. 1967), joka sai Espoon piispan vaalin toisessa vaalissa 57,5 prosenttia annetuista äänistä.

Äänestysprosentti oli 84,7 %. Äänioikeus oli 950 äänestäjällä, jotka koostuivat hiippakunnan papeista ja
lehtorista sekä maallikkovalitsijoista.

Äänet jakautuivat seuraavasti:
3 Juhani Holma             324 ääntä
4 Kaisamari Hintikka     463 ääntä

Hylättyjä ääniä oli 18.

Piispan vaali Espoon hiippakunnassa 2018

Piispa Tapio Luoma on valittu arkkipiispaksi. Hän aloitti uudessa tehtävässä kesäkuun 2018 alussa. Espoon hiippakunnassa toimitetaan piispan vaali seuraavasti:

Vaalin aikataulu

• 1.11. toinen vaali klo 12 kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä
  • Vaalin alustava tulos: Espoon hiippakunnan uudeksi piispaksi on valittu Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, TT Kaisamari Hintikka.

Vaalin voittanut tuleva piispa on median tavattavissa klo 16.30 Espoon tuomiokapitulissa (Kirkkokatu 10) järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Haastattelupyynnöt valitulle piispalle: piispan sihteeri Päivi Härkönen, p. 050 411 3818

Tuomiokapituli tarkistaa vaalin tuloksen kello 15.30 alkavassa kokouksessa, jolloin vaalin tulos on vahvistettu tiedotustilaisuuteen mennessä.

• 10.2. piispan virkaan vihkiminen Espoon tuomiokirkossa

Lisätietoja vaalista antaa lakimiesasessori Sari Anetjärvi sari.anetjarvi(at)evl.fi tai p. 040 5888 317.