Hyvän kohtelun edistäminen työpaikalla ja menettelytavat epäasiallisen kohtelun tilanteissa

Jokaisen seurakuntatyönantajan on

• edistettävä hyvää käytöstä ja työkulttuuria
  • selvitettävä asiaa, jos joku kokee tulevansa kohdelluksi epäasiallisesti tai häirityksi
  • ryhdyttävä viipymättä ja asianmukaisesti toimiin todetun epäasiallisen kohtelun tai häirinnän poistamiseksi

Häirintätapausten käsittelyssä auttavat Kirkon pääsopijajärjestöjen suosituksen pohjalta laadittu ohje epäasiallista kohtelua ja häirintää ehkäisevistä toimenpiteistä sekä Työelämä 2020 -työryhmän julkaisema ohje seksuaalisen häirinnän ehkäisemisestä ja siihen puuttumisesta.

Härinnästä vapaa työpaikka - Opas seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseen ja siihen puuttumiseen

Espoon hiippakunnan tuomiokapitulissa on nimetty seksuaalisen häirinnän tapauksissa yhteyshenkilöksi asiantuntija Sirpa Tirri (sirpa.tirri@evl.fi tai p. 050 431 4049). Häneltä voi kysyä neuvoa ja keskustella asiasta.

Yhteydessä voi olla myös lakimiesasessori Sari Anetjärveen (sari.anetjarvi@evl.fi ja p. 040 5888 317).